Oglinzile nu sunt decat un obiect util care ne ajuta in a ne reflecta imaginea, ci poate fi un element decorativ foarte eficient prin varietatea de forme, stiluri, finisaje si dimensiuni.

Oglinda poate deveni o adevarata opera de arta. Un mod inovator de a aduce eleganta in orice camera este sa o decorezi cu oglinzi, asa ca iti prezentam cateva avantaje ale unei astfel de amenajari.

Adauga o nota sofisticata in stil Hollywood Regency

Daca iti place decorul extravagant, mizeaza pe oglinzile mari, cu design original, spectaculos, prin care se caracterizeaza acest stil. Desi a aparut inca din anii 1930, stilul Hollywood Regency este in permanenta reinterpretat.

Acopera portiuni inestetice ale peretelui

Oglinzile sunt un accesoriu preferat pentru pereti deoarece creeaza si reflecta frumusete. Indiferent de stilul de decor ales, acestea pot lua forme care sa permita incadrarea lor perfecta pentru a completa armonios atmosfera interioara.

Atunci cand ai nevoie sa acoperi anumite imperfectiuni de pe pereti, oglinda este o solutie care nu da niciodata gres. Gaurile, fisurile sau petele pot fi mascate intr-un mod creativ si economic cu cateva oglinzi de dimensiuni diferite.

Pentru a dubla reflexia luminii, amplaseaza doua oglinzi imbinate pe perete, iar in fata lor asaza flori, lumanari parfumate sau alte accesorii decorative.

Amplifica vizual spatiul

Pozitionarea corecta a oglinzilor face diferenta in modul in care se „simte” o camera. La fel ca ferestrele, aceste obiecte adauga lumina si profunzime unei incaperi, reflectand si intensificand nuantele din jur.

Sunt potrivite in spatiile mici – poti amplifica vizual spatiul intr-o camera mica montand una sau mai multe oglinzi pe perete.

Maresc luminozitatea camerei

Intr-o incapere cu ferestre, o oglinda asezata in partea opusa acestora va reflecta lumina, iar camera va arata mai curata si mai stralucitoare. Daca peretele opus ferestrei este acoperit cu diverse piese de mobilier, poti pune o lampa pe un raft direct in fata oglinzii, si in felul acesta vei spori luminozitatea incaperii.

Creeaza un punct de interes

Orice zona din casa are nevoie de un punct central care sa atraga atentia tuturor. Oglinzile utilizate in acest fel dau tonul pentru toate celelalte elemente decorative dintr-o camera.

Indiferent daca vrei sa obtii un stil dramatic sau o incapere plina de eleganta, oglinzile au capacitatea de a scoate in evidenta preferintele tale stilistice.

Pentru a deveni punct de interes, oglinda nu trebuie sa fie supradimensionata. Chiar si o varianta mai mica, dar cu o rama deosebita, poate sa atraga atentia asupra ei.

Au un efect neutru

Indiferent de stilurile pe care le vei aborda in decorurile viitoare, oglinzile se vor potrivi cu siguranta. Asta inseamna ca le poti folosi mereu, poate chiar mutandu-le in zone diferite din casa pentru a schimba aspectul.

Daca nu iti mai plac pe perete, foloseste-le pe suprafata unei mese sau chiar incadrate ca tavi pentru servit.

Oglinzile au o calitate neutra si sunt printre singurele obiecte decorative care nu se demodeaza niciodata. Cel mult, daca ti se pare ca nu se potrivesc intr-o amenajare, le poti vopsi sau modifica cu usurinta rama.

Se folosesc ca obiecte de arta

Orice locuinta poate fi transformata cu ajutorul unor astfel de elemente decorative. Indiferent de stilul ales, daca stii cum sa le pozitionezi, oglinzile vor scoate foarte usor in evidenta frumusetea caminului tau.

Oglinzile sunt accesorii de design foarte indragite, deoarece ele pot accentua frumusetea anumitor zone sau pot amplifica impactul unor obiecte deosebite.

Pentru mai multa eleganta si rafinament, se pot utiliza oglinzile in forme geometrice, inspirate din epoca Art Deco. Acestea au un impact pronuntat si aduc o nota stralucitoare oricarui spatiu.

In concluzie, daca iti doresti una sau mai multe oglinzi in casa ta, tine cont de sfaturile de mai sus si iti vei putea amenaja casa ca un designer cu acte in regula.